Logo

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ile Kazakhstan ASELSAN Engineering (KAE) Limited Şirketi Arasında Önemli İş Birliği Protokolü İmzalandı

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ve Kazakhstan ASELSAN Engineering (KAE) Limited Şirketi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, eğitim, araştırma ve teknolojik gelişim alanlarında önemli fırsatlar sunuyor.

Protokolü Ahmet Yesevi Üniversitesi adına Rektörümüz Dr. Zhanar Temirbekova Kazakhstan ASELSAN Engineering adına Genel Müdür Ziya Çamoğlu imzaladı. Mütevelli Heyet Başkanımız Prof. Dr. Muhittin Şimşek, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Protokolün temel hedefleri şunlardır:

Bilimsel ve Teknolojik Araştırma-Geliştirme Projeleri: İki taraf, lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrencileri ve akademik personeli, bilimsel ve teknolojik araştırma-geliştirme projelerine katkıda bulunmak üzere bir araya getirecek. Bu, yeni inovasyonlar ve gelişmelerin hızlanmasına yardımcı olacak.

Kariyer ve Staj Fırsatları:

Üniversite, başarı ortalamaları yüksek öğrencilere kariyer ve staj imkanları sunacak. Bu, öğrencilere gerçek dünya deneyimi kazandırırken, iş dünyası ile daha yakın bir ilişki kurmalarını sağlayacak.

Bilimsel ve Teknolojik Araştırma: İki kurum, bilimsel ve teknolojik araştırma çalışmaları için birlikte çalışacak, bu da daha yenilikçi sonuçların ortaya çıkmasına katkı sağlayacak.

Laboratuvar ve Araştırma Merkezlerinin Kullanımı: İşbirliği kapsamında, her iki tarafın da laboratuvar ve araştırma merkezlerinin imkânları, karşılıklı olarak kullanılabilecek. Bu, daha fazla kaynak ve altyapıya erişim sağlayacak.

Teknik Destek ve Laboratuvar Altyapısı: KAE Limited Şirketi, üniversitenin mühendislik ve ileri teknoloji çalışmaları için gerekli laboratuvar altyapısının kurulumu için teknik destek sağlayacak. Bu, üniversitenin teknolojik kapasitesini artırmayı amaçlıyor.

AYHABER Dergisi - Ahmet Yesevi Üniversitesi