Ahmet Yesevi Üniversitesinde “Kazakistan Cumhuriyet Bayramı” Kutlandı

“Kazakistan Cumhuriyet Bayramı” Ahmet Yesevi Üniversitesinde 24.10.2023 tarihinde düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlamanın açış konuşmasında, herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dilekleriyle le tebrik ettiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Dr. Zhanar TEMİRBEKOVA, "25 Ekim 1990'da Kazakistan'ın egemenlik bildirgesi kabul edildi. Bugün devletimizin bağımsızlık yolundaki ilk adımı olarak tarih sayfalarında saklanan önemli bir gündür. Bu yüzden Cumhuriyet

Bayramı ülkemiz için çok önemlidir” dedi.

Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami BATTAL ise konuşmasında Kazak halkının Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ederek gençlere, bağımsızlık yolunda kendilerini feda eden atalarının ruhuna saygı göstermeleri, gelecekte güçlü kalmak için yorulmadan çalışmaları temennisinde bulundu.

Kutlama töreni konser programı, dans gösterileri ve çeşitli etkinliklerin ardından anı fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

AYHABER Dergisi - Ahmet Yesevi Üniversitesi