Logo

Karakalpakistan Tıp Enstitüsü ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Karakalpakistan Tıp Enstitüsü ve Ahmet Yesevi Üniversitesi, akademik alanda iş birliğini güçlendirmek ve öğrenci değişimi ile bilgi görgü arttırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla önemli bir protokol imzaladı.

Protokol, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Battal ve Karakalpakistan Tıp Enstitüsü rektörü Prof. Dr. Ataniyazova Oral Aminovna  tarafından imzalandı. İmza töreninde, her iki kurumun üst düzey yöneticileri ve öğretim üyeleri de hazır bulundu. Protokol, iki üniversitenin akademik iş birliğini daha da güçlendirecek birçok önemli unsur içeriyor.

Bu iş birliği protokolü çerçevesinde, Karakalpakistan

Tıp Enstitüsü ve Ahmet Yesevi Üniversitesi arasında öğrenci değişimi programları başlatılacak. Bu sayede öğrenciler, farklı kültürleri deneyimleme ve farklı eğitim ortamlarında öğrenim görme fırsatı elde edecekler. Aynı zamanda, her iki üniversitenin öğretim üyeleri arasında bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik edecek ortak seminerler çalışmaları düzenlenecek.

Protokol aynı zamanda araştırma iş birliği fırsatlarını da içeriyor. Hem Karakalpakistan Tıp Enstitüsü hem de Ahmet Yesevi Üniversitesi, ortak ilgi alanlarına sahip araştırma projeleri yürütmek üzere iş birliği yapacaklar. Bu projeler, bilimsel gelişmeyi teşvik ederken, öğrencilere de pratik araştırma deneyimi kazandırma amacını taşıyor.

AYHABER Dergisi - Ahmet Yesevi Üniversitesi