Ahmet Yesevi Üniversitesinde “Mevlüt Ayı” Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı

Ahmet Yesevi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen mübarek “Mevlid” ayına ithafen “Resul’ün kimin için geldiğini biliyor muydunuz?” adlı etkinlik gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte mevlid okundu.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Dr. Zhanar TEMİRBEKOVA, mübarek ayın gelişi vesilesiyle tüm Müslüman âlemini tebrik ederek “Resulullah'ın doğum günü İslam âleminin en yüksek bayramıdır. Bu bayram çerçevesinde Peygamber’imizi daha iyi tanıyıp, emirlerini daha derin kavrayabilmemiz dileğiyle. Bu bayramın insanlar arasında merhamet, iman ve kardeşliğin artmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Vekili

Prof. Dr. Peyami BATTAL ise açış konuşmasında tüm Müslüman âlemine barış ve huzur dileklerini sundu.

Etkinlikte Türkistan Eyaleti Baş İmamı Erzhan TOLEPOV ve okulumuz yöneticileri tarafından “İnsanlığın Asil Tacı” kitabı çerçevesinde yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere para ödülü verildi.

Etkinlik, Raiymbek Seitmetov adını taşıyan Türkistan Eyaleti Müzikal ve Drama Tiyatrosu'nun gösterimiyle devam etti. Yüreklere dokunan “Hz. Bilal'in Son Ezanı” ve “Zagib'in Hikâyesi” adlı gösterimler izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Programın sonunda; hayırseverlerin desteğiyle Üniversitemiz meydanında yurtlar ve masalar kuruldu, Peygamber’imizin ruhuna edilen dualar eşliğinde yemekler yendi.

AYHABER Dergisi - Ahmet Yesevi Üniversitesi